Vrouwen met haaruitval doen hun haartransplantatie voordelig in Turkije
Ook vrouwen met haaruitval kunnen een haartransplantatie in Turkije doen tijdens een 3 -daags verblijf in de Europese wereldstad Istanbul. Je overnacht in een luxe 4-sterrenhotel en kunt rekenen op continu Nederlandstalige begeleiding en ondersteuning tijdens het hele proces.
100% tevredenheidsgarantie | |
---|---|
Resultaat is blijvend | |
Uitgevoerd in 4 tot 8 uur | |
Gebruik modernste techniek (DHI methode) |
Ontvang geheel vrijblijvend een gratis advies.
Stuur ons foto's van je haar (desgewenst ook een korte clip) waarop je probleemgebieden zichtbaar zijn. Wij maken vervolgens voor jou een kosteloze en vrijblijvende analyse en geven daarbij persoonlijk advies over de mogelijkheden voor een haartransplantatie in Turkije.
Mel
Haartransplantatie bij vrouwen
Bij vrouwen met haaruitval is het buitengewoon populair om in Turkije een haartransplantatie te ondergaan. Inmiddels weten veel Nederlandse dames Istanbul gemakkelijk te vinden voor deze behandeling. Een haartransplantatie, ook bekend als haarimplantatie, is aanzienlijk voordeliger in de Turkse stad Istanbul dan in Nederland. Deze veilige en vrijwel pijnloze behandeling is ontworpen om kale of dunner wordende plekken op het hoofd of gezicht opnieuw te voorzien van natuurlijke haargroei. Voor meer informatie over specifieke behandelingen zoals wenkbrauwtransplantatie, bekijk onze pagina over dit onderwerp.
Hoe werkt een haartransplantatie bij vrouwen?
Bij vrouwen verloopt een haartransplantatie op een vergelijkbare wijze als bij mannen. Eerst worden haarzakjes uit het donorgebied verzameld en vervolgens getransplanteerd naar de kalende plekken elders op het hoofd.
Het voornaamste verschil is dat bij vrouwen alleen een smalle strook haar wordt geschoren in het donorgebied, terwijl de rest van het kapsel onaangeroerd blijft. Hierdoor kan het omringende haar over deze geschoren strook vallen, waardoor deze minder opvalt. Voor vrouwen en mannen met langer haar is een ongeschoren behandeling eigenlijk de standaardprocedure.
Hoeveel grafts kunnen worden getransplanteerd?
Per haartransplantatie behandeling kunnen maximaal 4.000 tot 6.000 grafts gewonnen worden. Meer grafts verzamelen is niet verstandig. Zo voorkom je dat de haarkans te snel wordt uitgedund en kale plekken ontstaan.
VRAAG & ANTWOORD
Kaalheid bij vrouwen kenmerkt zich vaak door het dunner worden van haar. Dit gebeurt meestal aan de voorkant van het hoofd, zijkanten en op de kruin. Totale haarverlies komt bij dames zelden voor.
Ja, haartransplantatie is geschikt voor mensen van elke haarkleur, ongeacht of je donker, blond of rood haar hebt.
Nee, bij een haartransplantatie blijven er geen littekens achter.
Ongeschoren haartransplantatie is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van haartransplantatie en is bedoeld voor mannen en vrouwen met langer haar. Bij deze behandeling wordt slechts een deel van het haar op het achterhoofd geschoren, namelijk een strook waaruit haarzakjes worden gehaald. Het haar boven de geschoren strook valt vervolgens over deze plek heen. Het voordeel van een ongeschoren haartransplantatie is dat het niet zichtbaar is dat je een behandeling hebt ondergaan. Het nadeel is echter dat je over het algemeen minder grafts kunt verzamelen dan bij een geschoren behandeling.
Bij vergevorderde kaalheid starten we met een haaranalyse om te bepalen of haartransplantatie nog een optie is. Het is namelijk van belang om te achterhalen of er voldoende gezonde haarzakjes aanwezig zijn in het donorgebied. Indien dit het geval is, is de kans groot dat een haartransplantatie succesvol kan zijn.
Het aantal haartransplantaties dat je maximaal kunt ondergaan, hangt af van de omvang van je donorgebied. Hoe groter en voller het donorgebied is, hoe meer donorhaar er kan worden geoogst. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 12.500 haarzakjes beschikbaar. Aangezien er per haartransplantatie behandeling meestal niet meer dan 4.000 tot 6.000 haarzakjes worden overgezet, kun je over het algemeen maximaal 2 tot 3 keer worden behandeld.
Een haartransplantatie is niet mogelijk in de volgende situaties:
- Wanneer er te weinig donorhaar beschikbaar is.
- Als het haar afkomstig uit het donorgebied te dun, zwak of afwezig is, heeft een haartransplantatie geen zin en zal het gewenste resultaat niet haalbaar zijn.
- Bij bepaalde ziekten, medicijnen en sommige medische behandelingen die haaruitval veroorzaken, zoals chemotherapie, en bij huidziekten die direct gerelateerd zijn aan kaalheid.
Een haartransplantatie biedt blijvende resultaten, wat betekent dat de nieuw geïmplanteerde haarzakjes levenslang haar kunnen blijven produceren. Echter, de bestaande haarzakjes op kalende plekken kunnen na verloop van tijd nog steeds uitvallen. In dat geval kan een vervolgbehandeling nodig zijn.
De kans op risico’s en complicaties is vrij klein. Een haartransplantatie is dan ook een veilige cosmetische ingreep.
Ontvang geheel vrijblijvend een gratis advies.
Stuur ons foto's van je haar (desgewenst ook een korte clip) waarop je probleemgebieden zichtbaar zijn. Wij maken vervolgens voor jou een kosteloze en vrijblijvende analyse en geven daarbij persoonlijk advies over de mogelijkheden voor een haartransplantatie.
LEES OOK:
Oorzaak haaruitval bij vrouwen
Vrouwelijk haaruitval is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien in de discussie over kaalheid. Hoewel haarverlies vaker voorkomt bij mannen, zijn er ook veel vrouwen die te maken krijgen met haaruitval en dunner wordend haar.
Haarverlies kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:
Erfelijkheid: Net als bij mannen kan vrouwelijk haaruitval ook worden veroorzaakt door genetische factoren, vooral als er gevallen van haarverlies in de familie zijn.
Hormonale Veranderingen: Schommelingen in hormoonniveaus, zoals tijdens de menopauze, kunnen leiden tot dunner wordend haar en haarverlies bij vrouwen.
Medische Aandoeningen: Door sommige medische aandoeningen, zoals schildklieraandoeningen, auto-immuunziekten en polycysteus ovariumsyndroom (PCOS).
Stress en Voeding: Langdurige stress en een onevenwichtige voeding kunnen ook bijdragen aan vrouwelijk haaruitval en kaalheid. Een gezonde levensstijl en stressvermindering kunnen dit haarverlies helpen verminderen.
Haargroei na haartransplantatie
Haargroei na een haartransplantatie bij vrouwen is een proces dat geleidelijk plaatsvindt en afhankelijk is van verschillende factoren. Na de transplantatie begint het getransplanteerde haar meestal binnen enkele weken uit te vallen, wat volkomen normaal is. Dit wordt gevolgd door een rustfase, waarin de haarzakjes zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving.
Na enkele maanden begint de nieuwe haargroei op gang te komen. In eerste instantie kunnen de nieuwe haren dun en broos lijken, maar na verloop van tijd worden ze sterker en dikker. Het volledige resultaat van de haartransplantatie wordt meestal binnen 6 tot 12 maanden na de ingreep zichtbaar.